Hi ha una petita part de la Ribera d’Ebre que ens brinda un tresor en forma d’or líquid. Agradable al paladar, gustós aromàtic i amb un toc de picant, així és la varietat d’oli fulla de salze. Diferents productors i cooperatives de la comarca han unit esforços amb el Consell Comarcal per aconseguir crear un producte que reunís totes aquestes qualitats, i d’aquesta manera neix el primer oli autòcton de la Ribera d’Ebre. Els productors n’han aportat les olives, les cooperatives les instal·lacions, i el Consell Comarcal totes les eines necessàries per fer-lo un producte altament professionalitzat.

Ho explica la tècnica en el sector agroalimentari del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Núria Galende, “Des del Consell Comarcal i juntament amb els Tècnics de l’IRTA (Institut d’Investigació Agroalimentària de la Generalitat de Catalunya), hem fet seguir uns treballs molt estrictes en treball de camp i en treball de molí. Quan es van fer les auditories als camps es van mirar molt els quaderns de camp dels pagesos que haguessin complit amb els requisits de productes fitosanitaris i tractaments”.

El procés s’ha sotmès a un seguiment curós de principi a fi. Des de la poda dels arbres fins al tractament dels filtres de les cooperatives. Tot per arribar a trobar el punt de perfecció que marcarà la diferència entre un bon oli i un dels millors.

“Nosaltres en aquest oli volem trobar totes aquelles propietats que ens estimulin els sentits”, comenta la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim.

Ara, amb el cupatge decidit solament cal esperar a tenir-lo damunt la taula de casa.

https://youtu.be/G6kd0xwXJJM

https://youtu.be/G6kd0xwXJJM