Un 80% de les gairebé 56.000 captures de conills registrades a la demarcació de Tarragona durant l’últim any s’han concentrat a Santa Bàrbara, Vinallop, La Galera, Godall i Masdenverge. La població, però, no para de créixer. Les mesures són “insuficients” per productors ni sindicats. “Els productors fins i tot tenen dificultats i perills per treballar a les seves explotacions com a conseqüència dels caus fets pels animals, en una situació que s’afegeix als danys en els conreus i en les infraestructures agràries, com les instal·lacions de reg”, alerten des del sindicat JARC-COAG. També suposa un augment dels costos de producció. La població s’ha multiplicat en els darrers anys i ni la caça ni la instal·lació de teles o la pintura a les soques ho frenen. Per això, reclamen actuar a través de verí o amb mesures químiques, en unes mesures que creuen que s’haurien de consensuar amb l’administració i totes les parts implicades. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=HaP7G60pFlQ&feature=youtu.be

 

Periodista.