Es complia així una resolució del Departament de Territori i Sostenibilitat, ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La setmana passada ja es va intentar però una cinquantena de persones es van concentrar davant l’habitatge i van impedir el pas a la grua que estava llesta per executar l’enderroc.

Ara, la casa ja és una simple muntanya de runa. Des de primera hora del marí els Mossos d’Esquadra han posat un punt de control a la carretera per evitar l’entrada dels veïns a la finca i facilitar el treball de l’excavadora. Els veïns d’algunes finques contigües i representants de l’Ajuntament -entre ells l’Alcalde d’Alfara- han pogut veure l’enderroc des d’una finca adjacent, sempre controlats per la policia. El matrimoni d’ancians propietaris de l’habitatge, no han volgut fer declaracions a la premsa. Entre els veïns la sensació predominant era la d’impotència.

Només queda una de les parets en alt, a l’espera que es pugui començar el desenrunament de l’espai i finalitzar l’enderroc. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat dues furgonetes dels Mossos d’Esquadra, quatre cotxes policials, una ambulància, representants del Departament de Territori i Sostenibilitat i una quinzena de veïns.

https://www.youtube.com/watch?v=YcrPP5arRyE

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez