La cinta està protagonitzada pel mateix Koto Maelainin, Francesc Orella i Mercè Pons i es podrà veure durant quatre dies als Multicinemes d’Amposta. L’estrena a la capital del Monstià serà el pròxim 20 de gener a les 20.30 h, amb passis dissabte 21, diumenge 22 i dimecres 25 a les 18 h.

Sinopsi

Koto és un jove africà inquiet i impulsiu. La seva vida a Catalunya transcorren sense ensurts entre els Arrossars del Delta de l’Ebre. Sempre, sota la protecció dels seus pares adoptius. Enrere queda una infantesa dura i difícil als campaments de refugiats del Sàhara Occidental on va nàixer. Un matí, la vida de Koto dóna un tomb. El seu cap està a punt d’explotar; surt al carrer com si volgués escapar d’alguna cosa terrible; i cau inconscient a pocs metres de casa seua. Quan aconsegueix recuperar-se, els metges li comuniquen que necessita un trasplantament urgent de ronyó i assenyalen a la mare biològica com a possible donant. L’arribada sobtada de la família suposa un cop dur per a Koto, que veu com el seu món s’ensorra. Allunyat de les creences i dels costums de seva gent, el jove s’ha d’enfrontar als seus orígens per intentar salvar-se. Un film Basat en una història verídica i interpretat paper protagonista real, Koto Maelainin.

La_Millor_Opcio_5.jpgLa_Millor_Opcio_3.jpgCedides

Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=7KmJOuaYUEg

El director, Oscar Pérez, ha realitzat documentals de creació des de 2002. La majoria dels seus treballs han estat exhibits i premiats en festivals de cinema de gran prestigi internacional. ‘El sastre’ (2007) va obtenir el premi al millor curtmetratge en IDFA (Amsterdam), el premi del públic en Silverdocs (Washington) i el Cinema Eye Honors (Nova York), entre altres. ‘Hollywood Talkies’ (2011) es va estrenar a concurs a La Mostra Internacional de Venècia; ‘El tram fina’l (2014) és un film rodat al Delta de l’Ebre que es va estrenar a IDFA i va guanyar el premi al millor director al Festival de Cinema de Màlaga. ‘La Millor Opció’ és el seu primer llargmetratge de ficció.

Segons el director, la pel·lícula mostra indirectament les conseqüències dramàtiques d’un conflicte internacional irresolt i gairebé oblidat. El Sàhara Occidental va ser colònia espanyola entre 1936 i 1976. Quan Espanya va abandonar el territori, el Marroc va prendre’n el control i va obligar al poble sahrauí a fugir al desert, on encara viuen al voltant de 165.000 persones en camps de refugiats en condicions extremes. Cada estiu des de llavors, nens i nenes sahrauís viatgen a Espanya per passar els mesos més calorosos de l’any (47 ° C o més) acollits per famílies autòctones. “Així és com el nostre protagonista va trobar a la seva mare adoptiva, trobada que va donar origen a la nostra història. L’aparició del protagonista veritable en un història tan dramàtica com traumàtica converteix aquesta pel·lícula en una trobada més enllà de les fronteres del gènere”, destaca Pérez.

https://www.youtube.com/watch?v=JZB2rsQYLHU

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez