La resolució del premi es determinarà mitjançant una votació popular a través de la pàgina web de la Vanguardia i sembla que també intervindrà un jurat expert. La Vanguardia té activada la possibilitat de votar als xefs del dia 1 d’octubre fins al 16 del mateix mes. L’enllaç per votar és www.lavanguardia.es/participacion.
Vicent Guimerà és el xef i propietari del Restaurant Antic Molí d’Ulldecona, que va obrir amb només 24 anys. La seva cuina és de proximitat, apostant per productes ecològics i locals. Aquest 2016 ha rebut un reconeixement del moviment SlowFood i Km0. Des del 2008 dedica un menú monogràfic anual a la galera, crustaci que reivindica com a producte d’alta gastronomia per on va, especialment al Galera Tour i que l’ha portat a ser conegut com el xef de la galera. Va estudiar a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils i ha fet pràctiques en restaurants punters com el del Nando Jubany.
El Fòrum Gastronòmic organitzat per Pep Palau i Jaume vonArend, en marxa des del 1999, ha estat pioner en l’àmbit Estatal i referent des dels seus inicis fins a l’actualitat, una cita indispensable per als professionals de l’hostaleria.