Mai el nostre territori havia tingut tanta representació en l’esdeveniment més important del món. 4 d’aquests esportistes, Pau Vela i Àlex Sigurbjörnsson, Aina Cid i Sònia franquet competiran amb la Selecció Espanyola mentre que el remer, Xavi Vela, ho farà sota la bandera de Brasil.

Els tortosins Pau Vela i Àlex Sigurbjörnsson s’han format al Club de Rem de Tortosa i després de quedar-se a només un pas dels anteriors JJOO de Londres ara per fi faran realitat el seu somni. En la modalitat de dos sense timoner, Vela i Sigurbjörnsson buscaran quedar entre els sis primers classificats i ho faran contra els favorits d’aquesta prova, els nova zelandesos Hamish Bond i Eric Murray. Pau Vela es trobarà a Río amb el seu germà petit, Xavi, que participarà en la modalitat doble escull lleuger amb el seu company Willian Giaretton i ho farà amb la selecció amfitriona, Brasil. El pare dels Vela és d’aquest país, raó per la qual tant Xavi com Pau tenen la doble nacionalitat. Sense deixar el rem, Aina Cid participarà en la mateixa modalitat que el petit dels Vela i ho farà amb la seva companya la barcelonina, Anna Boada. Com a seleccionador del combinat xilè de rem trobem al tècnic ampostí, Bienve Front. Per a ell no són els primers JJOO ja que fa vint anys també va anar a Atlanta. I tampoc els Jocs de Río seran nous per a la tiradora d’Ascó, Sònia Franquet, ja que aquesta serà la seva tercera aventura en aquesta competició de màxim nivell. Franquet competirà en dos modalitats,  pistola d’aire de 10 metres i esportiva de 25. 

 

Horari debut dels esportistes ebrencs als JJOO de Río:

 

Pau Vela i Álex Sigurbjörnsson

Rem- dos sense timoner

Dissabte 6 agost 15:30h.

Xavi Vela  i William Yeiton

Rem- doble escull lleuger

Diumenge 7 agost 16:40h.

Aina Cid i Anna Boada

Rem- doble escull lleuger

Diumenge 7 agost 15:10h.

Sònia Franquet 

Tir olímpic 

Diumenge 7 agost 14:00h. (pistola 10m)

Dimarts 9 agost  14:00h (pistola 25m)

 

https://www.youtube.com/watch?v=YGnn55-Tqu4&feature=youtu.be