El darrer plenari de l’Ajuntament de Deltebre ha estat marcat per l’aprovació, amb els vots favorables de CDC, CE-Socialistes, PP, CUP i el vot en contra d’ERC, de la proposta de modificació de la concessió de l’equipament de la llar d’infants de Deltebre, de manera que l’Escola de Música es pugui ubicar al recinte i així poder compartir l’espai una vegada fetes les obres d’adequació. Segons les xifres del govern, a hores d’ara hi ha al voltant d’uns 60 alumnes en una escola que té capacitat per a més de 250 nens. En aquest context, i tenint en compte que la Generalitat donarà previsiblement l’homologació de l’espai per a ubicar l’Escola de Música, l’actual equip de govern ha decidit compartir el centre amb l’Escola de Música i així poder aprofitar aquest equipament.

“L’Escola de Música és una prioritat per al municipi de Deltebre, per aquest motiu estem treballant en cercar un espai que compleixi amb la normativa existent i que ens permeti obtenir la reglamentació necessària per esdevenir escola de música”, destaca l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler. En un principi l’Escola de Música s’havia d’ubicar a l’actual equipament on està l’Associació Musical Espiga d’Or, però diferents tràmits burocràtics ho impedeixen. El portaveu d’ERC, Gervasi Aspa, es va posicionar en “ja que la idea, al seu moment, era crear una escola bressol de qualitat i que s’allunyés dels locals que anteriorment prestaven aquest servei”. “El problema és que es va fer un projecte sobredimensionat i sense cap estudi que a hores d’ara no té cap viabilitat. Esperem que aquesta sigui una solució per donar ús a l’equipament”, ha alertat la representant de la CUP, Dayana Santiago. En tot cas, a partir d’aquesta aprovació, la ubicació definitiva de l’Escola de Música està condicionada a la signatura de la present modificació per part de l’empresa concessionària de l’escola bressol i dels informes definitius d’Ensenyament per a la seva homologació.

Plec de condicions obres de Riumar

En aquest plenari, i per quarta vegada, també s’ha aprovat el plec de condicions de finalització de les obres de la segona fase del nucli de Riumar. En total, el projecte tindrà un cost d’1,5 milions d’euros, més de 200.000 euros menys que en anteriors plecs. En la mateixa línia, les contribucions especials que hauran de pagar els veïns de Riumar s’han reduït en un 30% i els ciutadans hauran de pagar el 61%. El nou document també ha reformulat el sistema de puntuació per les empreses que optin a les obres. “Esperem que aquestes obres permetin impulsar Riumar i millorar la seva imatge ja que és una zona important del nostre municipi”, ha assegurat el portaveu del PP, Tomàs Castells. El representant CE-Socialistes de Deltebre, José Emilio Bertomeu, ha demanat que “es comencin les obres i que s’acabin de manera correcta ja que el desenvolupament de Riumar és un objectiu que tots volem i cerquem des de fa temps”.

Recuperació de la titularitat del Complex Esportiu

El govern municipal continua treballant en la línia de poder obrir el Complex Esportiu tot i les complexitats econòmiques i judicials. En aquest sentit, en el plenari del passat dissabte, convocat d’urgència a les deu del vespre per evitar que s’esgotessin els terminis legals, es va aprovar la resolució definitiva del contracte, i elevar al Tribunal Suprem de Madrid el conflicte per decidir la liquidació econòmica d’aquesta resolució. 

Autor:

Periodista.