Tots els grups presents han exigit que es respecti la legalitat internacional en matèria de drets humans i que es garanteixi l’acollida del contingent de refugiats previst per als diferents països. En aquest sentit, l’acord impulsat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament demana el desplegament del Pla de Protecció Internacional a Catalunya i manifesta el compromís de l’Ajuntament de Tortosa, i de la resta de municipis, d’oferir-se com a territori d’acollida i protecció. L’aprovació d’aquesta proposta de Presidència ha comportat la retirada de dues mocions en el mateix sentit de PSC i Movem.

En el mateix Ple ordinari s’ha aprovat una iniciativa de suport al sindicat agrari Unió de Pagesos en què s’insta a Govern de l’Estat a modificar el procediment de valoració cadastral de les construccions indispensables pel desenvolupament d’explotacions agrícoles per ajustar-lo al valor de mercat i de reposició d’aquestes construccions. El text aprovat també demana al Ministeri d’Hisenda a retornar als titulars els ingressos ingressats per aquest concepte.

En la mateixa sessió plenària s’ha aprovat la creació i composició del Consell Sectorial de Participació Ciutadana de Serveis Socials, en el marc del desplegament del Reglament de Participació Ciutadana, així com la delegació en el Consell Comarcal del Baix Ebre de determinades competències en matèria de gestió de residus municipals.

En l’apartat de mocions polítiques, s’ha aprovat una moció del grup municipal d’ERC instant la recuperació de diversos manuscrits propietat del Bisbat de Tortosa, que van sortir de la ciutat durant la Guerra Civil, i que ara consten al fons de la Biblioteca de Catalunya, i una segona moció del mateix grup de suport a les entitats del tercer sector i de rebuig a la gestió estatal dels fons procedents del 0,7% de l’IRPF. Per contra, el Ple ha rebutjat les propostes del PSC sobre la millora dels accessos i aparcament a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, l’adhesió a la campanya per declarar Tortosa com a “Vila Groga” (moció que ha estat fusionada amb la de Movem en defensa de l’escola pública) i sobre l’impost a les centrals nuclears. Tampoc ha prosperat la proposta de Movem de construcció d’un columbari a la ciutat.

https://www.youtube.com/watch?v=HTcpw3VDrTo

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.