Serà el tercer cop que la capital del Baix Ebre acollirà la Mitja Marató que, any rere any, es consolida com una de les proves de referència del calendari del Half Marathon Series. La de Tortosa és la cinquena d’un total de 7 proves que conformen aquest circuit.

La prova consta de dos distàncies, la Mitja Marató de 21 quilòmetres 21K i la de 10 quilòmetres. El recorregut es disputarà en un circuit urbà durant el qual els participants creuaran els principals carrers del municipi i passaran per diferents indrets tals com la Catedral, el pont del tren, la Via Verda i l’Avinguda de la Generalitat. La sortida serà des del Pavelló Esportiu del Temple a les 10 del matí i també esdevindrà el punt d’arribada.

Des de la regidoria d’esports han destacat la importància que té aquesta competició per a la ciutat. Acollir una prova esportiva d’aquestes característiques permet mostrar els atractius turístics del municipi i posar en valor el treball que es du a terme per potenciar l’esport. “Volem que sigui una prova referent a molts nivells, no només en l’apartat merament esportiu, sinó també en l’organitzatiu”, així ho va assegurar Joaquim del Pino, regidor d’esports de Tortosa. També han destacat l’impacte econòmic que generen les curses en el sector turístic, gastronòmic i comercial.

Els representants de Running Solutions, empresa organitzadora del circuit, han ressaltat la qualitat de cadascuna de les proves, avalades per la gran presència d’atletes professionals. En aquest sentit, Tortosa comptarà amb la presència del guanyador de l’edició de 2015 Ferran de Torres. El corredor ha assenyalat la rapidesa que té el circuit tortosí, ja que “hi ha dies per fer marca o per intentar assolir una marca, que és un dels reptes personals dels 400 o 500 corredors que hi participen. Clarament Tortosa i Cambrils són els circuits ràpids per intentar fer marca”. En l’apartat femení es comptarà amb la presència de Mireia Sosa, campiona de la Marató de Catalunya.

La pròxima prova d’aquest circuit també tindrà lloc a un municipi ebrenc. Serà el 7 de maig a l’Ametlla de Mar.

La Mitja Marató de Tortosa està organitzada per Running Solutions i l’Ajuntament, i compta amb el suport per Subirats Berenguer Hotels amb la col·laboració d’altres patrocinadors locals, com Decathlon-Tortosa.

Per a més informació del recorregut i els horaris es pot consultar la pàgina web de la cursa: http://www.halfmarathonseries.com/#

https://www.youtube.com/watch?v=CE9pRAHBkgA

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez