El conseller comarcal per ICV-Entesa Terres de l’Ebre, Jordi Jordan, s’ha mostrat avui “perplex”. “Es tracta d’una polèmica que enfronta ERC i Partit Socialista en Convergència i PP però que, al nostre entendre, és falsa perquè aquests quatre partits van aprovar aquest projecte”, ha comentat. Els ecosocialistes, que després d’anys sense presència a l’ens comarcal han obtingut representació aquesta legislatura, es desvinculen d’una iniciativa heretada del mandat passat i que consideren “faraònica per una institució com el Consell i impulsada en plena crisi econòmica”.

En les darreres setmanes, el Centre d’Inspiració Turística Ebreterra, inaugurat just ara fa un any, està al punt de mira del debat polític comarcal. El govern actual del Consell ha denunciat que la projecció i gestió del centre turístic ha suposat un sobrecost de 800.000 euros, que obliga a l’ens comarcal a redissenyar el projecte i limita altres iniciatives. Segons van alertar, el cost final del centre, de més d’un milió i mig d’euros, ha doblat el previst inicialment. De moment, s’ha optat per mantenir-lo en serveis mínims mentre es determina un canvi de rumb del seu ús. L’anterior govern, presidit per Lluís Soler (CIU), nega sobrecostos en l’obra i rebutja que el deute d’Ebreterra puga comprometre la realització de polítiques socials del Consell Comarcal.

“Històricament, el Consell Comarcal del Baix Ebre és una institució que s’ha posat al servei dels partits i, sobretot, de diferents persones que es volen postular per a ser candidats en els seus respectius pobles a nivell de les eleccions municipals”, reivindica Jordi Jordan, el nou conseller comarcal per ICV-Entesa Terres de l’Ebre. “Pensem que aquesta polèmica ho reflexa clarament: un projecte que casualment l’anterior president comarcal, de Deltebre, el tira endavant a la seva població, en dimensions desorbitades i el silenci còmplice dels altres partits polítics”, exposa.  Precisament, Jordan ha demanat prioritzar les polítiques socials davant projectes faraònics, sobredimensionats i només pensats des de l’òptica partidista. “El que necessita la comarca és solucions per a la crisi i de manera estratègica. Un acord que superi el partidisme, els localismes dels diferents pobles. En tenim un exemple molt proper, que és el Consell Comarcal del Montsià”, conclou.

Autor: