El decàleg pretén acabar amb les situacions incòmodes que sovint pateixen les persones amb discapacitat intel·lectual quan es troben en un establiment. Durant l’acte de presentació, que ha tingut lloc a Tortosa,  els impulsors han assegurat que és un document pràctic per ajudar a superar barreres que dificulten una relació adequada amb les persones amb discapacitat.

“Pretén ser una eina per aconseguir el dret a la accessibilitat. D’altra banda també vol trencar estereotips i actituds negatives amb la intenció de que a vegades perquè la falta de formació o informació de què implica una persona amb discapacitat ens genera por. El fet de tindre coneixements ajuda a poder-nos apropar i entendre el què és necessari per a que puguen accedir” ha assegurat Susi Cordon, responsable de l’àrea de lleure de Dincat.

Els dibuixos del decàleg són de l’il·lustrador Miguel Gallardo i els textos són de lectura fàcil per facilitar-se la comprensió. El document ja s’ha distribuït a les 300 entitats de Dincat que hi ha a Catalunya i treballen amb els eixos comercials de totes les ciutats per fer-ne la màxima difusió.

https://www.youtube.com/watch?v=HG8Ky3vESWI

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez