Secció: Montsià

Del 22 d’abril al 7 de maig es celebren les V Jornades Gastronòmiques de l’Escamarlà a Sant Carles de la Ràpita. Arranquen aquest dissabte 22 d’abril amb una festa de vermut. En parlem amb Rosa Anglès, la regidora de Turisme i Comerç de la Ràpita, i amb Joan Balagué, secretari de la Confraria Verge del Carme i vicepresident del Col·lectiu de Cuina.

La Ràpita va rebre aquest cap de setmana de pasqua la visita de tres vaixells de vela històrics. El pailebot Santa Eulàlia, la goleta Far de Barcelona i el quetx Ciutat de Badalona van fer les delícies dels passejants durant les hores que van estar oberts al públic.

La zona del Castell d’Amposta serà un any més l’epicentre de les activitats del Sant Jordi a Amposta. Diumenge 23 des de les onze del matí i fins a les vuit de la tarda, llibreters i diverses entitats es concentraran a la plaça del Castell, on hi haurà parades de venda de llibres, roses i altres materials relacionats amb Sant Jordi.

Aquest dimarts i dimecres, els escorxadors d’aus i conills de l’Estat espanyol estan en vaga com a resposta al bloqueig de les negociacions pel nou conveni col·lectiu. Comissions Obreres ha convocat una concentració a les portes de Padesa, una de les principals empreses ebrenques i referent nacional del sector que, com altres indústries del ram, ha decidit tancar portes.

L’ofici de terrisser a la Galera es remunta al segle XVIII fins a l’actualitat, amb dues nissagues de canterers que han estat presents durant molts d’anys al municipi, tot i que a l’actualitat només en resta en actiu una: els Cortiella.