Aquest dimarts ha tingut lloc l’Assemblea General del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) a l’Aula de l’Aigua de la planta de potabilització de l’Ampolla per aprovar els pressupostos de 2018 per un import total de 41.325.405 €.
Secció: Economia
El dèficit d’infrastructures a Catalunya, singularment a les Terres de l’Ebre, el pes del sector turístic, la situació actual i els reptes de l’economia en clau local, amb permís de la situació política del moment, seran alguns dels temes de debat de la XVI Jornada Gresol, que es farà el proper dimecres 25 d’octubre al pavelló firal de Tortosa. Torna a l’Ebre set anys després i comptarà amb diferents personalitats del món econòmic i institucional del país.
Francesc Miró, President del Consell Comarcal, assegura que “les millores socials tant en l’àmbit de la salut com en el de l’educació són una aposta segura i necessària que beneficia als veïns del territori de forma directa”.
En el marc de l’Estació Nàutica Costa Daurada i coincidint amb una nova edició del Saló Nàutic de Barcelona, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha presentat un nou producte turístic elaborat per l’Estació Nàutica Costa Daurada i que pretén posar en valor la pesca esportiva a tot el seu l’àmbit.
Qualitat excel·lent però quantitat reduïda. Així ha estat la verema aquest 2017 a les Terres de l’Ebre. El canvi climàtic és ja una realitat a la Denominació d’Origen Terra Alta i aquest fenomen dóna pas any rere any a collites més primerenques. D’altra banda la sequera que han patit les vinyes aquest estiu no ha impedit una maduració del gra més elevada i per tant una qualitat excel·lent del vi.
El projecte DestiMED impulsa el turisme sostenible en espais naturals arreu d’Europa. Empreses locals dissenyen un paquet turístic que estarà en fase de proves.
Els establiments de les Terres de l’Ebre continuen apostant per la dieta mediterrània, i ja n’hi en 11 municipis de les Terres de l’Ebre. El Restaurant Llansola 1921 de Sant Carles de la Ràpita, el Restaurant de l’Hotel Algadir del Poble Nou del Delta i el Restaurant Ca la Nuri de Deltebre han revalidat l’acreditació Amed que els confirma com a impulsors de la dieta mediterrània a les Terres de l’Ebre.
La Cooperativa Soldebre, amb seu a Tortosa, es troba a l’inici de la campanya de recollida de cítrics que va començar l’última setmana de setembre, amb les varietats més primerenques de mandarina, clemenrubí i satsuma. Les previsions són optimistes tot i que enguany es preveu una davallada d’entre un 20 i un 25% de la producció, degut a la dinàmica experimentada els últims anys.
Ja s’ha obert la veda. Els caçadors ebrencs han inaugurat aquest cap de setmana la temporada de caça menor, que s’allargarà fins al febrer. Sense incidents remarcables, segons la Federació de Caça, però amb polèmica entorn als filtres verds.
El Fòrum Amposta Empresa torna el dijous 19 d’octubre a la tarda a l’Auditori, amb la comunicadora Bibiana Ballbé com a ponent convidada. Durant la jornada, s’exposaran tres casos d’èxit: el de la productora audiovisual Filmsnòmades, Del Terreno i el de la cooperativa Femmefleur.
La Denominació d’Origen Terra Alta ha presentat el concurs internacional Grenaches du Monde 2018, del que serà seu oficial de l’11 al 15 d’abril de l’any vinent. Una designació que representa una oportunitat única per posar en valor la garnatxa de la Terra Alta, i molt especialment la seva garnatxa blanca, tot un emblema i un senyal d’identitat per a la Denominació d’Origen.
El Ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat una modificació de crèdit que comportarà noves inversions per valor de 30.876.719,25 €. Es tracta de gairebé 150 actuacions arreu del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, de les quals destaquen, per la seva estratègia i import rellevant, el finançament de diversos nous projectes de carreteres.
Intercanviar experiències dels projectes de cooperació LEADER i més concretament visitar la Ribera d’Ebre per conèixer el projecte Cowcat rural amb el que es fomenta la creació d’ocupació i activitat a la comarca. Són els objectius principals de la trobada que va fer la Red Rural nacional amb representats de diferents indrets europeus.
Miquel Carles, president de la Federació de Productors de Mol·lusc al Delta de l’Ebre(FEPROMODEL), ha acusat directament al sector arrossaire del Delta de l’Ebre, de ser un dels causants més importants dels problemes de reproducció del marisc, a les badies del Delta de l’Ebre.
Per segon any consecutiu, han rebut el guardó de mans de l’associació Global Green destinations durant un acte celebrat aquest dijous a Cascais, a Portugal.
El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha presentat els primers resultats d’un estudi sobre l’empitjorament del cultiu de marisc a les badies del Delta de l’Ebre. Entre els primers resultats hi ha l’estudi de les corrents de la badia del Fangar.