Aquest divendres es dona el tret de sortida a les XI Jornades Gastronòmiques de la Galera, durant les quaals 38 restaurants de les Viles Marineres de les Terres de l’Ebre (Alcanar, l’Ampolla, la Ràpita i l’Ametlla de Mar) oferiran menús amb aquest saborós crustaci com a protagonista i maridats amb vins de garnatxa blanca de la DO Terra Alta.
Amb aquesta cita, proposta autèntica lligada a la identitat marinera del litoral ebrenc, manifesta el seu compromís amb la cuina de proximitat i el producte local. L’experiència també serveix per animar a descobrir la costa de l’Ebre, amb tranquil·les platges i cales que es poden conèixer resseguint el sender del Mediterrani, GR92, o itineraris pedalables. A banda, tant la badia dels Alfacs, com la del Fangar, ofereixen la possibilitat de realitzar esports nàutics tot l’any.
Els quatre municipis mariners s’uneixen per oferir exquisits menús gastronòmics als seus restaurants, tenint com a protagonista la galera, producte local i de qualitat típic de la mar de l’Ebre. Aquest crustaci, abundant en zones properes a deltes on les aigües són riques en nutrients, és una excel·lent font de proteïnes d’alta qualitat, vitamines i minerals. A diferència d’altres crustacis la galera és baixa en calories i de fàcil digestió.
Els restaurants han preparat un seguit de deliciosos menús, on es podran tastar galeres amb ceba caramel·litzada, croquetes de galera trufada amb gambeta de la Cala i maionesa d’alga nori o suquet de galeres i cueta de rap.
Més detalls: https://terresdelebre.travel/jornadesgalera/