La Terra Alta ja ha iniciat el període de verema. La DO Terra Alta està davant d’una campanya excel·lent pel que fa a qualitat, amb una maduració del raïm molt equilibrada, i amb una quantitat que s’espera al voltant dels 43 milions de quilos de raïm. Miquel Piñol, coordinador d’Unió de Pagesos a les Terres de l’Ebre afirma que “la campanya d’enguany va bé, no hem tingut inclemències climàtiques i el raïm que estem collint és de màxima qualitat. No tenim problemes de fongs ni de podridura, i creiem que està entrant als cellers un raïm de màxima qualitat”.
Amb tot s’espera una disminució en la collita en vers el curs passat. “Preveiem una disminució de collita tot i la màxima qualitat del raïm, un fet que repercuteix al pagès amb una reducció d’ingressos. No volem que es pagui cap raïm a menys de 50 cèntims, tot i que hi ha actualment pocs preus publicats pels cellers, i alguns d’ells el tenen per sota”, confirma Piñol.
Les abundants pluges al llarg dels mesos d’abril i maig i les caigudes durant les setmanes prèvies a la verema han servit perquè les plantes tinguessin prou reserves hídriques per suportar els forts cops de calor que han fet madurar el raïm més ràpidament, fet que ha avançat la verema alguns dies. “Els episodis curts i intensos de pluja que s’han repartit durant l’any han anat molt bé perquè s’acabés de formar el raïm. El gra amb les onades de calor s’havia empetitit, però amb les pluges l’hem recuperat”, explica el coordinador d’Unió de Pagesos.