Una forta tempesta ha creuat el territori de sud a nord esta tarda de dimarts. Només en una hora, entre les 15h i les 16h, hi ha hagut cinc incendis a Tortosa, probablement causats per llamps: al costat de la T-301, a Jesús a la carretera dels Reguers, al costat del parc eòlic, al camí del mig, on han cremat unes canyes al costat del riu. Tots han pogut ser extingits amb rapidesa gràcies a l’actuació dels Bombers, però també per les pluges abundants que hi ha hagut minuts després.

Els Bombers han rebut un total de nou avisos des de les 13h per inundacions, però sobretot per caiguda d’arbres. Els xàfecs han estat molt intensos passat el migdia, però també amb fortes ràfegues de vent. A Aldover han caigut més de 30 litres per metre quadrat només en mitja hora i hi ha hagut ratxes de 60 quilòmetres per hora. Però els forts aiguats s’han repetit per tot el territori. A l’Ampolla i a l’Ametlla de Mar els xàfecs han anat acompanyats de pedra i calamarsa. Entre totes dues poblacions s’ha alentit el trànsit per l’AP-7, tot i que ara la situació ja està normalitzada. A Tortosa, s’han hagut de tallar diversos carrers del barri de Sant Llàtzer per acumulació d’aigua a la calçada.

Protecció Civil ha demanat molta prudència en els desplaçaments i activitats a l’exterior a les comarques de l’Ebre i sud de Tarragona per l’avís de temps violent, que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya este dimarts al migdia.

*Ampliarem la informació*

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.