Des de finals de la setmana passada dos camions cisterna abasteixen aigua als veïns d’Ulldecona, després que es detectés un augment en la concentració de nitrats a l’aigua de la zona d’abastament que subministra al nucli urbà. La principal causa és l’increment de consum combinat amb període de sequera, fet que provoca un augment dels nivells de concentració en aqüífer i l’incompliment de la normativa.

Aquesta situació no afecta les pedanies dels Valentins, el Barri Castell, Sant Joan del Pas, les Ventalles i la Miliana, on les analítiques són correctes. Pel moment, encara no es sap quan es podrà tornar a la normalitat.

Des de l’ajuntament s’ha recomanat a la població que no begui ni cuini amb aigua de l’aixeta. En especial, aquesta recomanació, va dirigida a les persones de risc com dones embarassades, nadons i infants, adults amb un nivell reduït de l’acidesa gàstrica o els que tenen genèticament alterada la capacitat de transport d’oxigen de la sang. Des del consistori també s’ha afirmat que no hi ha problemes per usar-la per dutxar-se o rentar la roba, i fins i tot aliments, perquè la quantitat de nitrats que es pot quedar retinguda és mínima.

Aquest cap de setmana s’han subministrat aproximadament 10.000 litres d’aigua a 140 persones. A més, des de l’ajuntament s’ha facilitat aigua directament a tres persones que no podien traslladar-se per diversos motius. En cas que algún veí/veïna tingue una necessitat en aquest sentit, pot trucar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) al telèfon 977573034 o enviar un whatsapp al 696 934 878.

Autor: