Endesa, a través de la divisió de renovables Enel Green Power Espanya, farà aquest dimarts un desembassament complementari i extraordinari al pantà de Flix. L’objectiu és “renovar l’aigua” del meandre del riu Ebre, al seu pas per la població de la Ribera d’Ebre, una actuació que té la finalitat de “preservar l’ecosistema” que de manera natural hi ha al riu. L’avinguda d’aigua s’endú macròfits (algues) o plantes aquàtiques que s’acumulen en el tram final de l’Ebre i permet el manteniment mediambiental del meandre. Entre les 9 del matí i les 12 del migdia, es desembassaran 130 metres cúbics per segon, des de les comportes de la central hidroelèctrica en lloc de les turbines, com és habitual. La central estarà parada fins a la una del migdia.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.