Sota el lema “Meneo, que venen!”, l’Ajuntament de Deltebre ha donat a conèixer la  programació de les Festes Majors 2022 que s’iniciaran el pròxim divendres dia 12 d’agost i  finalitzaran el diumenge 21. Com ja es va anunciar al seu moment, el punt àlgid d’aquestes  festes serà el concert de La Oreja de Van Gogh, que visitarà per primera vegada les Terres  de l’Ebre el divendres 19 d’agost. 

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha agraït la implicació de totes les entitats i persones que  fan possible la celebració de les Festes Majors, en especial a la Comissió de Festes i a la  Comissió de Bous. Soler ha destacat que “després de dos anys d’absència a causa de la  pandèmia, aquestes són unes festes més que esperades que ens permetran tornar a  connectar amb la nostra essència i tradicions, amb la nostra manera de fer i la nostra manera  de ser”.  

Més enllà del concert de La Oreja de Van Gogh, les festes de Deltebre comptaran amb les  habituals nit de ball, les quals es complementaran amb sessions de DJ’s locals, amb el concert  del grup ebrenc Elma i el Deltebre Music Festival, la nit de teatre de la companyia Delta Teatre  que presentarà l’obra “Tres sogres millor que dos”, i la demostració de ball de l’associació Feel  Dance. Cal destacar que aquest any s’ha modificat l’estructura del recinte festiu per així  ampliar l’oferta de taules i de cadires.  

Els bous també formen part de la programació de les festes, de manera que a banda de les  tradicionals tardes de bous i dels bous capllaçats, enguany també es realitzaran bous al matí  i bous al carrer. A banda d’aquestes activitats, les Festes Majors de Deltebre també comptaran  amb la cinquena baixada dels AutosLocos i la quarta edició del gran Tobogan aquàtic, així  com correbars, tir al plat, i els corresponents partits de futbol, processons i ofrenes, que  s’efectuen amb la implicació de diferents entitats del municipi.  

Un dels altres punts rellevants de les Festes Majors serà el Gran Piromusical de l’Ebre, que  es durà a terme al pont Lo Passador, el diumenge 21 d’agost, i que aquesta edició se  sincronitzarà amb els grans èxits d’Eurovisió.  

Finalment, i com a novetat, cal destacar que les festes s’iniciaran el divendres a la tarda amb  el Tardeo del Meneo, que anirà a càrrec dels DJ’s Lluís Ramírez i David Navarro. La regidora  de Festes, Equipaments i Actes, Carme Franch, ha explicat que “volem que aquestes siguin  unes festes participatives i que compleixin les expectatives dels veïns i veïnes de Deltebre  després de dos anys sense poder celebrar-les a causa de la pandèmia”. Franch ha detallat  que “hem preparat tot un seguit d’actes per a totes les edats que esperem que esdevinguin el  fil conductor per poder retrobar-nos després de tant de temps”.  

Enguany el pregoner de la festa major serà el Fundador i director Artístic del Festival Deltebre  Dansa, Roberto Olivan. L’acte de presentació de les pubilles i de la realització del pregó serà  el dissabte 13 d’agost, a les 22.30 hores, al recinte festiu de Deltebre. El programa complet  d’activitats ja es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Deltebre: www.deltebre.cat.

Les entrades de La Oreja de Van Gogh també es poden adquirir per un preu de 15€ a la  mateixa pàgina web.  

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.