Amposta és la ciutat amb més de 20.000 habitants de la demarcació de Tarragona que ha reduït més l’atur en els últims 7 anys. Després que es publiquessin les dades que ho corroboren, l’Ajuntament d’Amposta ha fet un balanç sobre la baixada de l’atur, l’augment d’afiliació a la seguretat social i de la reactivació de l’activitat econòmica a la ciutat.

El maig de 2015 a Amposta hi havia 1818 aturats, mentre que ara la xifra està en 1.066. Això representa la xifra més baixa des de 2008. A més, ha augmentat en un 30% les dades d’afiliació a la seguretat social.

A través d’enquestes a 40 empreses diferents de la ciutat s’ha pogut contrastar que el 2015 aquestes 40 empreses sumaven un total de 213 treballadors mentre que enguany en tenen 721. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs ha volgut destacar la feina tant dels empresaris com de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic. També ha afegit que les petites i mitjanes empreses d’Amposta han creat més de 500 llocs de treball. Això ha fet que el mapa econòmic, empresarial i laboral de la ciutat canviï i que moltes naus i parcel·les buides hagin recuperat la seva activitat econòmica. A més, ha avançat que en les pròximes setmanes s’anunciarà l’arribada d’una nova empresa que incorporarà gairebé trenta treballadors.

Autor: