Els ebrencs Rai López i Caritat Garcia Celma han estat escollits com a consellers nacionals de Junts per Catalunya. Han estat elegits en el segon Congrés Nacional de la formació, celebrat este cap de setmana a L’Hospitalet de Llobregat. Aquest, estarà presidit per l’exconseller Josep Rull.

Durant el congrés també es van aprovar les ponències, que van obtindre més d’un 90% de vots a favor. La ponència Organitzativa ha sigut aprovada amb un 90,09% de vots a favor. La coordinadora de la ponència, Violant Cervera, ha afirmat que “aquest segon congrés és la nostra consolidació com a partit”.

La ponència Sectorial ha sigut aprovada amb un 99,8% dels vots a favor. El seu coordinador Damià Calvet en la roda de premsa va afirmar que “la ponència ens ha permès definir el que nosaltres podem considerar concepte de governar bé”. La ponència proposa, entra d’altres coses, la creació d’una Agència de Seguretat Nacional o eliminar els impostos de patrimoni i successions i rebaixar el tipus màxim d’IRPF del 50 al 45%.

La ponència de política Municipal ha sigut aprovada amb un 99,37% dels vots. En roda de premsa, el seu coordinador, Jordi Fàbrega, va explicar que “es prioritzaran sempre pactes amb partits amb què es comparteixi el mateix model de ciutat o de poble i que tinguin la independència de Catalunya dins el seu objectiu, però es respectarà l’autonomia local”. I ha afirmat que “amb aquest full de ruta guanyeu les eleccions municipals del 2023 i feu dels municipis la base del benestar, oportunitats i la independència”.

La ponència Política ha sigut aprovada amb un 99,79% dels vots. En roda de premsa, el seu coordinador, Aleix Sarri, va exposar que la ponència marca que la taula de diàleg es dona per acabada: “la donem pràcticament per acabada perquè considerem que no ha donat fruits. Recordem que aquesta etapa de diàleg no va començar fa un any i mig, si no fa més temps que se’n parla. No hi ha hagut prou resultats tangibles i la donem per acabada”.

Pel que fa a les pròximes eleccions municipals del 2023, des de Junts per Catalunya van explicar durant el Congrés que prioritzaran els pactes amb altres partits que es comparteixi el mateix model de ciutat i que tinguin la independència de Catalunya dins del seu objectiu.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.