Després de les declaracions del professor Ramon Batalla sobre les dificultats de frenar la subsidència del Delta de l’Ebre amb sediments, les reaccions no s’han fet esperar. Des de la Plataforma en Defensa de l’Ebre lamenten que Batalla no hagués donat solucions, i per això, la PDE continua pensant que els problemes de l’ecosistema se solucionen riu amunt. D’altra banda, des de l’Associació Sediments creuen que sí que hi hauria suficients fangs durant diversos anys, però que manca voluntat política.

D’altra banda, la Taula de Consens ha celebrat les paraules de Ramon Batalla i asseguren que l’exposició els apropa a la realitat. Per això, els alcaldes i regants continuen, diuen, apostant per la gestió activa de les sorres litorals. Qui també s’ha pronunciat ha estat MOLDE, el Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre. Ho cataloguen de ‘bany de realitat’. 

Autor: