El Departament d’Interior de Catalunya ha preparat un dispositiu per a garantir que la revetlla de Sant Joan sigui segura en tots els àmbits. Després de viure la simultaneïtat d’incendis en les passades setmanes s’ha preparat un dispositiu de vigilància per a evitar el risc de focs en zones forestals i rurals. La Generalitat ha prohibit el llançament de pirotècnia a menys de 500 metres de terrenys forestals, tot i que es recomana no utilitzar-los tampoc més enllà d’aquesta franja de 500 metres. També està prohibit enlairar fanalets encesos en qualsevol lloc de Catalunya. Una restricció que també afecta els correfocs i els castells de foc.

No només això sinó que aquesta revetlla coincideix amb un pont, per aquest motiu s’incrementaran els controls en carreteres per evitar l’increment d’accidents. També es triplicaran els operadors del 112 per a poder assistir a totes les urgències i es posarà èmfasi en vetllar per la prevenció de violències sexuals i en la vigilància de les platges.

Tot i les mesures de seguretat que s’han decretat des del Departament D’Interior ja són molts els qui tenen la pirotècnia preparada per a gaudir d’una revetlla que torna amb normalitat després de la pandèmia. A més, els establiments han notat un increment en la venda de petards respecte a altres anys.

Des del Supermercat del petard de Tortosa han destacat que aquest any s’ha venut pirotècnia a persones de totes les edats, tot i que són els nens i nenes el qui viuen aquesta festa amb més intensitat.

Per als menors de 12 anys hi ha múltiples opcions com per exemple les tradicionals cebetes o les fonts. Cal recordar que tot i que són petards segurs han d’estar acompanyats d’un adult.

Protecció Civil ha publicat les pautes a seguir perquè la revetlla sigui segura. Algunes d’elles són encendre el material pirotècnic amb mitjans segurs com les metxes, no tocar els petards que no s’hagin encès bé i no subjectar els petards amb les mans, ja que l’explosió en extremitats és l’incident més habitual.

 

Autor: