Avui al programa l’Entrevista de Canal Terres de l’Ebre, ens ha visitat Maria Jesús Viña, diputada al Parlament ERC. Presentat i dirigit per Josep Pitarch, com sempre, l’Entrevista tracta de tots els temes d’actualitat del territori.

El director serveis territorials a les Terres de l’Ebre, Maria Jesús, ha comentat diversos temes d’interès per al territori ebrenc, com ara la resolució d’ERC en defensa de les EMD’s, els fons Next Generation i

El Parlament ha aprovat una proposta de resolució d’Esquerra Republicana que defensa el dret de les Entitats Municipals Descentralitzades a optar a les convocatòries dels Next Generation. En concret, el text exigeix a l’Estat fer les modificacions legislatives que calgui perquè es puguin acollir a línies d’ajuts com ara el Programa DUS 5000, per a projectes locals d’energia neta com a eina d’estímul davant del repte demogràfic. O que com a mínim hi hagi programes amb les mateixes condicions per a tothom a l’Estat, ja que Europa no fixa cap tipologia de població. El text ha rebut l’aval ampli de la Comissió d’Afers Institucionals, amb l’abstenció del PSC.

La diputada republicana, Maria Jesús Viñas, ha remarcat que les EMDs han de tenir els mateixos drets que la resta de municipis.

Recupera l’entrevista íntegra.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.