Els municipis de Deltebre i de l’Ampolla seran seu, del dia 27 fins al dia 29 de maig, d’una competició  de minibàsquet organitzada pel Club Bàsquet Tarragona, amb la col·laboració dels ajuntaments de  Deltebre i de l’Ampolla.  

Aquest esdeveniment aplegarà a més de 400 esportistes, en categoria infantil i cadet, de diversos equips de Catalunya, i alguns de la Comunitat Valenciana. La competició es jugarà en seus de les dues  poblacions: en el cas de Deltebre, el Centre Esportiu del Delta, i en el cas de l’Ampolla, la competició  es traslladarà al Poliesportiu Municipal de l’Ampolla i al Pavelló Esportiu Nou.  

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “aquest esdeveniment ens permet, per una banda, acollir a nous visitants al nostre territori i, per altra banda, seguir consolidant el Centre Esportiu del Delta  com un equipament per a realitzar activitats de primer nivell i com a motor de l’activitat esportiva del  municipi”.  

Per la seva part, l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, ha detallat que “és molt interessant donar a  conèixer el nostre territori des d’una vessant esportiva i aquesta competició, que aplega tants  participants, és una oportunitat per fomentar el turisme d’esport”. De fet, més enllà dels participants de  la prova, també cal sumar els acompanyants que estaran amb els xiquets i xiquetes durant tot el cap  de setmana.  

Entre els equips participants, un total de 35, cal destacar el propi Club Bàsquet Tarragona, però també  el Club Bàsquet Tortosa, Salle Tarragona, Reus Deportiu, Sant Llorenç, Santa Perpetua, Morell,  Montessori, etc. La inauguració es realitzarà aquest divendres 27 de maig, a les 21 hores, al Centre  Esportiu del Delta. Els partits es disputaran el dissabte, entre les 10.30h del matí i fins les 14.15h, i des  de les 16h fins a les 19.45h. El diumenge, la jornada serà matinal i s’iniciarà a les 10.30h i clourà a les  14.15h.  

Finalment, el director general del Club Bàsquet Tarragona, Àlex Boada, ha conclòs afirmat que “aquest  és un primer pas en el nostre objectiu de promocionar l’esport de la cistella i fomentar col·laboracions,  a arreu del territori, en especial a les Terres de l’Ebre, que ens ajudin a expandir el bàsquet”. El torneig  compta amb el suport i la col·laboració de la Federació Catalana de Bàsquet i el Col·legi d’Àrbitres de  Bàsquet.  

Inici del Pla Estratègic de l’Esport 

La darrer setmana, i en el marc del Pla Estratègic de l’Esport de Deltebre, presentat durant el mes de  febrer, es va donar el tret de sortida a la competició de futbol sala entre l’alumnat de l’Institut de Deltebre,  en col·laboració amb l’Associació Local de Futbol Sala de Deltebre. En total participen més de 120  persones en diferents equips. La final es realitzarà l’última setmana del mes de juny. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.