Fins a 150 treballadors i treballadores de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús s’han concentrat aquest dijous al matí per a exigir al Departament de Salut pagaments pendents. Es tracta dels incentius que havien de percebre per ser ‘centre Covid-19’. Els sindicats afirmen que els professionals havien de contemplar els diners en la nòmina del mes de març, però que la direcció del centre ja els ha confirmat que no serà així, ja que només podrien arribar a rebre el 28% del capital.

“L’any passat, els professionals de l’hospital, tot i estar en plena pandèmia, vam cobrar les DPOs perquè es va rebre una aportació econòmica extraordinària vinculada al fons covid. Però enguany no ha sigut així i només ens poden oferir el 28%”, ha explicat Carmen Martí, la presidenta del Comitè d’Empresa de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús.

En ser centre de referència covid al territori, l’hospital ha atès, durant la pandèmia, a més de 600 malalts de coronavirus. Des dels sindicats han explicat que han trobat a faltar el suport durant estos més de dos anys del Departament de Salut. La presidenta del Comitè d’Empresa també ha volgut donar les gràcies a l’alcaldessa de Tortosa, Mertixell Roigé, i al diputat d’En Comú Podem, Jordi Jordan, per elevar les reclamacions dels professionals al Parlament de Catalunya.

Autor: