Mescla i DeltaFira tornen a Deltebre un any més, després que les edicions del 2020 i el 2021 s’haguessin hagut de cancel·lar per la pandèmia. Justament, coincidirà amb el 45è aniversari de la independència del municipi. Com a novetat,  aquesta edició es trasllada al Parc Fluvial del Delta i al Passeig del Riu per seguir obrint el municipi al  riu Ebre i es realitzarà entre els dies 20 i 22 de maig.  

En la roda de premsa de presentació de la programació, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat  que “Deltebre ha viscut massa temps donant l’esquena al riu Ebre i això ha estat un error estratègic”.  Soler ha afegit que “volem seguir consolidant la fira en un entorn idíl·lic i singular que aporti nous  ingredients per seguir creixent i que ens permeti descobrir noves formes de degustar els sabors de  Deltebre i del Delta”.  

Una de les grans novetats d’aquesta edició són els tastos de vins i la degustació de tapes en barca pel  riu Ebre, el passeig amb barca de vela llatina, amb la col·laboració de l’Associació de Vela Llatina, o la  concentració de motos d’aigua que aplegarà al voltant de 150 embarcacions.  

La part gastronòmica s’ubicarà al Parc Fluvial del Delta, i comptarà amb espais de degustació i també  de demostració de cuina amb la presència de restauradors i restauradores locals, i també la participació  de les estrelles Michelin Eduard Xatruch (restaurant Disfrutar de Barcelona), Jeroni Castell (restaurant  Les Moles d’Ulldecona) i Pep Moreno (restaurant Deliranto de Salou). El preu de les degustacions serà  de 2€ per tapa i d’1€ per beguda.  

Enguany, com a novetat, es celebra la primera Nit de les Tapes de Mescla, de manera que la fira  s’allargarà durant la nit i els visitants podran degustar tapes exclusives per a aquesta cita, acompanyats  de música en directe. El tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, ha manifestat que  “enguany volem fer un pas més enllà i seguir potenciant una fira que conflueix gastronomia i paisatge,  i que ens permet projectar productes de primer nivell i de qualitat”.  

A continuació de Mescla s’ubicaran els estands de DeltaFira, com també l’exposició de vehicles i les  atraccions per als xiquets i xiquetes. En total, entre Mescla i DeltaFira, es preveuen més de 45 estands.  La inauguració de DeltaFira i Mescla es durà a terme el proper divendres, a les 18 hores, i comptarà  amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs. 

Exposició “Deltebre. Desermant records” 

En motiu del 45 anys, aquest any també es projecta una exposició per fer repàs dels moments històrics  més rellevants. Soler ha remarcat que “volem posar en valor tota la feina, treball i esforç dels nostres  avantpassats amb una exposició que vol esdevenir un recorregut per la nostra història com a municipi”. 

La exposició, sota el nom de “Desermant records” s’inaugurarà el proper dijous, a les 20 hores de la  tarda, amb la presència del convidat d’honor de DeltaFira i Mescla, Albert Vidal, creador audiovisual i  cofundador i director creatiu de l’agència Vèrtex Comunicació, i es podrà visitar fins al mes de juliol.  

El divendres es recupera la Gran nit de Gala Quintos i Quintes 2004 en el marc de la DeltaFira, on  s’escollirà la Reina i el Mister entre la quinta, i també la Reina Infantil i el Fadrinet Major. Tota la  programació de Mescla i DeltaFira es pot consultar a www.mesclat.cat i també a la plana web de  l’Ajuntament de Deltebre. 

Pots consultar aquí tots els actes programats: programa_2022

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.