Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Amposta (Montsià) van detenir el passat 11 de maig un home, de 48 anys, com a presumpte autor d’un delicte d’usurpació d’identitat i un delicte d’estafa. El detingut obtenia les dades personals i fiscals de les víctimes amb el pretext de fer un estudi de la seva declaració de renda. Posteriorment, sense el coneixement de les víctimes, presentava una declaració en nom d’aquestes i cobrava els imports a retornar.

La detenció és resultat d’una investigació oberta dies abans quan es van rebre diverses denúncies per una estafa comesa amb el mateix modus operandi. En tots els casos, les víctimes van contactar amb un suposat assessor fiscal que oferia els seus serveis per fer les declaracions de renda de manera ràpida per correu electrònic i WhatsApp. Aquest suposat gestor, després d’estudiar cada cas, comunicava als denunciants que no els calia fer la declaració perquè no arribaven als mínims exigits. Posteriorment, els denunciants van rebre requeriments de l’Agència Tributària, pels exercicis 2019 i 2020, reclamant-los diversos imports relatius a rectificacions de les seves declaracions o per haver-les fet per duplicat.

Arran d’aquests fets, els perjudicats van comprovar que algú havia usurpat la seva identitat per fer la declaració de renda i cobrar els imports a retornar. La investigació va permetre obtenir suficients indicis per determinar que l’autoria dels fets corresponia a la persona que havia assessorat a les víctimes i disposava de totes les seves dades personals i fiscals. Finalment, el passat 11 de maig els agents van detenir el presumpte autor dels fets, qui no exerceix professionalment com a assessor fiscal.  Al detingut se’l relaciona amb quinze estafes comeses arreu del territori català  i no es descarta que la quantitat de víctimes pugui incrementar-se en un futur.

El detingut va passar el dia 12 de maig a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció de guàrdia d’Amposta i l’autoritat judicial va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.