CCOO denuncia que les negociacions del conveni col·lectiu de l’empresa Falck amb els seus treballadors de les nuclears d’Ascó i Vandellòs estan bloquejades. Des del comitè de treballadors asseguren que l’empresa ha optat per un empitjorament de les condicions laborals dels bombers, i aquests adverteixen en convocar mobilitzacions si les condicions no milloren. 

Des del gener de 2021 el comitè i l’empresa Falck no arriben a un consens, i les negociacions no avancen. Tanmateix, estan esperant a la pròxima reunió l’1 de juny amb el Sindicat de Comissions Obreres de Tarragona, i a posteriori una altra reunió al Tribunal Laboral de Catalunya on determinaran el camí a seguir, optant per les mobilitzacions si l’empresa no canvia de parer.

Amb tot, una de les mesures de pressió que han adoptat els mateixos bombers de la brigada de primera intervenció de Falck és la renúncia a les hores extra. Cal recordar que la central actualment es troba executant les tasques de manteniment de la 27a recàrrega de combustible d’Ascó 2. Això comporta però, una davallada del sou dels mateixos treballadors molt important.

Des de CCOO apunten que les condicions que proposa Falck suposen una retallada dels costos salarials i la rebaixa les condicions al personal de nova incorporació i també a la plantilla actual, i per això a la mesura ja adoptada quant a hores extra, se li sumarien mobilitzacions a ambdues centrals nuclears, Ascó i Vandellòs.