Tortosa aprova una moció per a la creació d’una llar d’infants pública a la ciutat. Tot i que ja n’hi ha tres de titularitat municipals a les tres EMDs, a Jesús, Campredó i Bítem, al nucli totes són privades o híbrides. El govern municipal també va donar suport a la moció, tot i que ha advertit que faran falta recursos per a la seua creació. La proposta, feta per Movem Tortosa, recull la importància que tindria una nova guarderia enguany, ja que serà la Generalitat de Catalunya bonificarà el P2. A més, el portaveu de Movem, Jordi Jordan, ha explicat que s’han obert noves línies de subvencions per a crear noves llars, cosa que ha provocat una petita pica-baralla entre tots dos.

La regidora de Junts per Tortosa, Cinta Espuny, ha explicat: “Estem a favor de la gratuïtat de les Llars d’Infants, però calen ajudes, ajudes reals que cobreixen la totalitat del seu cost. I vam demanar-li al Sr. Jordan una modificació a la moció que presentava Movem al punt 1 on s’insta a l’Ajuntament a iniciar els tràmits per posar en marxa la llar d’infants pública el més aviat possible al nucli urbà de la ciutat de Tortosa, afegint que sempre que existeixen línies d’ajut per a la construcció de les Llars d’Infants per part de l’Estat o de la Generalitat que garanteixin el finançament per la seva construcció així com el finançament per al seu funcionament. Modificació que no ens ha acceptat”. A això li ha contestat Jordan: “Ja està anunciat tant pel govern de la Generalitat com pel de l’Estat”.

El ple ordinari d’este dilluns també ha oficialitzat el canvi de nom del pavelló de Ferreries a pavelló poliesportiu Jordi Angelats i Ballonga, amb el vol unànime del ple. El mateix espai va ser el gran escenari de grans fites esportives de l’equip femení del Cantaires durant la dècada dels 80. El plenari de l’ajuntament també ha aprovat els dos dies festius addicionals d’obertura comercial autoritzada com seran el 2 de juliol i el 10 de desembre. Pel que fa  a la resta de mocions, també ha comptat amb unanimitat la moció de Movem per a la creació d’habitatge públic al barri del Castell. També s’han aprovat les dues d’Esquerra per a l’aclariment de l’espionatge contra el moviment independentista català i per la col·locació d’un element a la plaça Sant Jaume de Remolins per a recordar els afusellaments del 8 d’agost del 1939, així com una placa a la casa on vivia l’alcalde Josep Rodríguez. També s’han aprovat per unanimitat les mocions del PSC per a demanar la creació d’una unitat de Transtorns de conducta alimentària a les Terres de l’Ebre i la de Ciutadans, per a elaborar un pla local per a la millora d ela seguretat a la ciutat i evitar les ocupacions il·legals. Les dos mocions de la CUP no se van poder debatre, ja que el seu regidor es va haver d’absentar per motius personals.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.