L’oferta formativa de l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona s’estén a quatre municipis ebrencs a partir d’aquest mes de febrer. A Deltebre, Horta de Sant Joan, la Ràpita, Miravet es podran cursar en total 48 propostes formatives de diferents àmbits, impartides per professionals de l’art i la creació. D’esta manera, es completa l’oferta que s’imparteix als centres educatius de la Diputació a Tortosa i Valls, seus estables de la nova Escola per l’Art i la Cultura.

A cada municipi s’han programat fins a 6 propostes, en funció de les seues necessitats i preferències, alguns dels cursos monogràfics que s’impartiran entre els mesos de febrer i juliol d’enguany i són “Light Painting, Videocració“, “Disseny d’un cartell protesta amb visió de gènere”, “Cubisme en família”, “Pintura Mural” o “Il·lustració conceptual”. En total, 48 formacions de temàtica artística, cultural i patrimonial, impartits per professionals externs a la Diputació.

L’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona va néixer el juny del 2021 com un espai de formació i alhora un punt de trobada del món de l’ensenyament i la cultura de la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre. El projecte recull l’essència de l’Escola d’Art de Tortosa i del Taller de Valls, i vol contribuir a augmentar l’oferta formativa i a intensificar l’activitat i la producció cultural i artística.

Segons la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, “la cultura ha de ser un dels motors de recuperació econòmica en aquests moments”. En este sentit, l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació dona també noves oportunitats a professionals del sector artístic i cultural, alhora que contribueix a la democratització de la societat.

El diputat delegat dels centres d’Ensenyament, Carlos Brull, destaca l’àmplia programació que s’ha preparat, que “posa a disposició de la ciutadania de totes i cadascuna de les comarques formació artística i cultural de qualitat”.

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.