L’Institut Escola 3 d’Abril de Móra la Nova s’ha unit al projecte Travesses Solidàries, un projecte que va començar el 2020 arran de la pandèmia de la mà de Joan Roig Palau, corredor de ultratrails, qui va decidir començar a organitzar una sèrie de travesses de llarga distància i vincular-les a projectes solidaris.

La travessa més important és la #montblancmóra, que enllaça al llarg de 100km les poblacions de Montblanc i Móra la Nova, passant per diversos municipis. També, però, compta amb la #tombalaconca,  una ruta de 110km que es pot realitzar a peu o en bicicleta, per diversos municipis de la Conca geogràfica. Aquesta petita col·laboració s’ha dut a terme per la vinculació del seu creador amb la població moranovenca. Tanmateix, Laia Gómez Aran, professora del centre, creu que aquesta iniciativa és una molt bona eina d’aprenentatge per als alumnes del centre.

Per col·laborar amb la iniciativa els nens i nenes han creat un seguit de productes solidaris (punts de llibre, moneders, polseres, clauers, bosses, etc…) que vendran els dies 3 i 4 de febrer a les instal·lacions del centre i afores.

El beneficis van destinats a l’AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens oncològics de Catalunya). A més, aquelles persones que vulguin fer una aportació econòmica poden fer-ho a través d’una pàgina de micromecenatge.