La Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana ha valorat els pressupostos de la Generalitat i de l’Estat i ha presentat els reptes que es marquen per aquest nou curs polític. Un dels més importants és l’aprovació del reglament per poder disposar del Fons de Transició Nuclear a partir del gener del 2023.

Salvadó també ha explicat que d’aquí a dos mesos esperen acabar de redactar el document del reglament i tramitar-lo en quatre o cinc mesos. Es preveu aprovar-lo a finals d’any perquè el fons ja sigui operatiu a partir del gener de l’any vinent.

Pel que fa als pressupostos de la Generalitat, els republicans també han destacat els 6 milions d’euros destinats al Delta de l’Ebre, entre altres inversions.

Esquerra també ha tret pit sobre les esmenes que han inclòs als pressupostos de l’Estat valorades en inversions de 6,5 milions d’euros per a les Terres de l’Ebre. Tot i això els republicans han criticat la inversió destinada al Delta.

A més a més, Esquerra ha destacat l’esmena inclosa a la llei catalana de turisme que permetrà recuperar la gestió de la marca turística Terres de l’Ebre des del territori.

Els republicans han destacat que l’últim semestre del 2021 ha estat un punt d’inflexió per a la seva formació ja que a més de recuperar la Delegació del Govern han posat les bases per materialitzar tots aquests projectes en els pròxims mesos.

Autor:

Periodista