Tornen les cavalcades en moviment a les Terres de l’Ebre per a donar la benvinguda a Ses Majestats els Reis d’Orient. A tots els pobles, l’espectacle s’ha hagut d’adaptar per a frenar possibles contagis de coronavirus amb modificacions com la supressió de caramels, d’entrega de regals o l’ampliació de recorreguts. Esbrinem com s’ho han fet municipis com Tortosa, Amposta, La Ràpita, Deltebre, l’Aldea, Gandesa o Móra d’Ebre.

Tortosa

El vent ha impedit que, a la capital del Baix Ebre, els tres reis puguin arribar pel riu com altres anys. Se suprimeix l’acte de lliurament de regals al parc Teodor González i el llançament de caramels. Tot i així, la rua s’allargarà fins a la plaça del Carrilet per a disposar de més espai i poder complir, en tot moment, amb les distàncies de seguretat.

Amposta i La Ràpita

A la capital del Montsià, Amposta, enguany Melcior Gaspar i Baltasar no arribaran pel riu ni tampoc seran rebuts a la plaça de l’Ajuntament, però cap infant es quedarà sense poder-los saludar. Les carrosses començaran a caminar a les 18 h des del carrer Josep Tarradelles i fins al carrer Sebastià Juan Arbó, com a La Ràpita, on l’alt índex de contagis ha obligat a suspendre l’arribada de Ses Majestats pel Moll de Ribera i la rua de pots i llaunes. Malgrat tot, l’Ajuntament retransmetrà la cavalcada en directe per les xarxes socials a partir de les 18 h, mitja hora abans de l’inici de la desfilada per l’avinguda Alfacs.

Deltebre i l’Aldea

Mateixa iniciativa a Deltebre on tot quedarà gravat, i on, a les 18 h, començarà la màgia al carrer Amposta. Tot i així, no es repartiran regals. A l’Aldea sí que es farà entrega de presents, però no es llençaran llaminadures. També, per precaució, no es farà parada a les dues esglésies.

Gandesa i Móra d’Ebre

A la capital de la Terra Alta, l’acte serà estàtic al Pavelló Municipal de Gandesa, amb un gran espectacle que arrencarà a les 18:30 h i, a Móra d’Ebre, les carrosses seguiran vestint de gala el Pont de les Arcades a partir de les 18:15 h.

Autor: