Enguany PortSolidari també s’ha unit a la campanya que impulsa l’entitat Stella Maris- Apostolat del Mar de recollida de gorres de llana per als marines que arriben al Port de Tarragona. Stella Maris inicia la seva campanya de Nadal amb l’entrega de gorres de llana a les tripulacions al Port de Tarragona. Es tracta d’oferir-los un petit regal, en forma de gorra de llana que, a més, els permetrà treballar més confortablement en els dies més freds que passin a bord. Ahir al matí, Coia Escoda i Meritxell Lafuente, representants de PortSolidari del Port de Tarragona, van donar per a la campanya de Nadal de Stella Maris 175 gorres de llana i 400 passamuntanyes (buffs). Les ha rebut en nom de l’entitat, el nou director de Stella Maris a Tarragona, Vicenç Veses.

Aquesta iniciativa es realitza a Stella Maris en l’àmbit internacional durant l’Advent i Nadal. Els mariners d’arreu del món agraeixen aquesta iniciativa perquè els connecta amb la resta de la societat i els aporta l’alegria de Nadal durant un temps en què es troben lluny de les seves famílies a causa de la seva feina. A la campanya també hi contribueixen les parròquies, Càritas i instituts religiosos i apostòlics de l’Arxidiòcesi. PortSolidari, el grup solidari creat per la plantilla del Port de Tarragona, dona visibilitat a les activitats socials dels treballadors i treballadores i cada any creix en el nombre d’activitats que impulsa.

La tasca de Stella Maris

Stella Maris, apostolat de la mar, és la pastoral de l’església catòlica que s’encarrega de vetllar pel benestar de la gent de mar, especialment en la seva vessant espiritual, però també fa atenció assistencial social i humana. L’entitat dona suport als mariners en les seves necessitats, vol ser una llar per als que es troben lluny de casa per poder descansar i tenir contacte amb la seva família a través dels seus serveis. També dona un servei integral per totes les tripulacions, mariners, pescadors, treballadors i persones relacionades amb la mar i el Port de Tarragona. Una de les tasques que realitza Stella Maris és la visita a les tripulacions que arriben al Port de Tarragona. En aquest primer contacte amb les tripulacions s’informa dels serveis que disposa Stella Maris per quan els mariners ho necessitin i obtinguin el permís puguin de sortir de la disciplina de bord i trobar altres persones, l’objectiu és d’ajudar en el benestar psicològic i emocional.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.