L’Estadi Municipal la Devesa, a la Ràpita, ha acollit el partit solidari entre la Selecció Catalana Amateur Femenina, de nova creació, i la Selecció de Terres de l’Ebre, formada per un combinat de jugadores de la zona. L’objectiu d’aquest duel amistós ha estat recaptar fons per ajudar els camps de futbol d’Alcanar que van quedar greument afectats pels forts aiguats del passat 1 de setembre a la zona. A més a més, l’enfrontament també ha servit per veure el debut del seleccionador absolut, Xavi Llorenç, a la banqueta de Catalunya.

La Selecció Amateur ha dominat el duel de principi a fi i no ha donat cap opció a les jugadores de Terres de l’Ebre. La banda dreta ha estat letal a la primera part amb les incursions d’lrina Uribe, màxima golejadora del primer temps amb quatre gols, mentre que Vanesa Núñez, amb tres gols, Núria Becerra i Natália Fernández amb un cada una han ampliat diferències al cap de vint minuts de joc.

Andrea Gómez i trina Uribe, de nou, han tancat els primers quaranta cinc minuts de partit amb el resultat favorable de 10 gols a 0. A la segona part, Sara Serna ha estat la màxima anotadora, també amb quatre gols. Les germanes Porta, Andrea i Pili, i Laura Mas han estat altres de les golejadores del duel. Tot i el resultat, les 40 futbolistes d’ambdós conjunts, així com tots els espectadors que s’han acostat fins a la Ràpita, han pogut gaudir d’un matí de futbol solidari a favor de la plataforma #MonSortirem, el qual ha estat farcit de retrobaments, nervis i molta emoció.

La recaptació del partit és destinarà a la recuperació del futbol d’Alcanar, afectat pels forts aiguats que van afectar la zona a principis del mes de setembre, i que entre d’altres, van produir greus danys al Complex Esportiu Municipal La Fanecada, del municipi canareu. Recordem que les aportacions voluntàries es poden fer al següent compte bancari: ES49 2100 0116 470200582936.

En aquest partit ha assistit el president de l’FCF, Joan Soteras; qui ha acompanyat a la regidora d’esports de la Ràpita, Ángela Reverté; al regidor d’esports d’Alcanar, Jordi Bort; a la representant de la plataforma #MonSortirem, Txell Ulldemolins; i al president de la UE Rapitenca, Fernando García. Així mateix, també han estat presents els vicepresidents Josep Llaó i Jordi Bonet; el Secretari de I’FCFJoaquín del Pino; el tresorer, Miquel Sellarés; el directiu i delegat de I’FCF a les Terres de l’Ebre, Miquel Pinol; el directiu i delegat al Barcelonès, Rossend Abella: el directiu i delegat al Vallès Oriental, Juan Núñez; el directiu i delegat al Penedés-Garraf, Jaume Plaza; i els directius federatius Tomás José i Rafael Pinedo. Per part dels clubs de la zona, han gaudit del duel la presidenta del CF Femení Alcanar, Mireia Fibla; el president de l’Escola Futbol Alcanar, Juan José BeI: el president del CF Terres de l’Ebre, Juan José Gilabert: i Núria Callarisa, de la Fundació Barba.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.