El Govern de la Generalitat podria crear un fons per destinar-lo a actuacions de desenvolupament socioeconòmic als territoris on hi ha implantades centrals nuclears, si s’aproven els pressupostos del 2022. Aquest fons s’obtindria de l’afectació del 20% dels ingressos de l’anomenat com “Impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient”.

Aquests recursos es destinarien a finançar actuacions adreçades al desenvolupament socioeconòmic i a garantir una transició energètica justa de les zones afectades per l’impacte ambiental de les centrals nuclears d’Ascó i de Vandellós. També pretén preparar als territoris nuclears catalans per a una transició justa, que generi un teixit econòmic alternatiu.

Aquest és el tercer intent per part del Govern de crear el fons nuclear després que el Tribunal Constitucional derogués l’impost sobre la producció d’energia elèctrica d’origen nuclear aprovat el 2014 i l’impost sobre el risc mediambiental de la producció, manipulació i transport, custòdia i emissió d’elements radiotòxics aprovat el 2017.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.