El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori invertirà un total de 67 milions d’euros en millores a la carretera C-12. Malgrat que ja hi han arrencat les obres amb la construcció d’una primera rotonda al poble d’Ascó (la primera de les quatre que es duran a terme també a Ginestar, Rasquera i Jesús), el consistori asconenc i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre consideren insuficients les actuacions projectades per la Generalitat de Catalunya.

Creuen que el següent pas a fer, l’afegitó d’un nou carril al vial (2+1), no és la millor opció per a evitar la mortalitat al ferm ni per a evacuar amb garanties a la població en cas d’accident nuclear, i reclamen que es valori, posteriorment a aquesta actuació, el desdoblament. Tot i així, qualifiquen de ‘bona’ tota inversió a les quatre comarques.

Les actuacions projectades sobre la C-12 haurien de servir per a afavorir els avançaments segurs i evitar els xocs frontals, i les de la rotonda d’Ascó, fins ara un punt negre, per a millorar l’accés a la Central Nuclear i al polígon adjacent, així com al municipi de La Fatarella i del mateix Ascó. L’actuació estarà acabada d’aquí a cinc mesos.

Autor: