La CUP presenta una moció al pròxim ple de l’Ajuntament de Tortosa amb motiu del 25 de novembre, dia Internacional contra les violències masclistes. En una roda de premsa, els cupaires han recordat que ja són 24 les dones assassinades als Països Catalans i han denunciat les mancances en el sistema judicial i legislatiu per erradicar les violències masclistes i aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes.

Selene Alberich, membre de l’assemblea de la CUP a Tortosa, ha reclamat la necessitat d’implementar polítiques “realment” feministes i que vagin a l’arrel del problema. En aquest sentit, Alberich ha declarat que les polítiques en matèria d’igualtat implementades per l’Ajuntament de Tortosa són “totalment insuficients” i que en molts casos “no van més enllà de les polítiques d’aparador”.

També ha denunciat que la majoria de propostes portades per la CUP al ple de l’Ajuntament en matèria de feminisme han estat rebutjades, o en el cas d’aprovar-se no s’han implementat pel govern de Meritxell Roigé. Entre les diferents propostes, la CUP proposa la contractació d’una tècnica d’igualtat, contractar espais publicitaris en els mitjans de comunicació locals per fer difusió dels serveis d’atenció a la dona, establir clàusules per evitar l’escletxa salarial entre homes i dones als contractes i licitacions que efectuï l’Ajuntament o iniciar un procés d’avaluació per conèixer el nivell d’execució del Pla Municipal de prevenció i abordatges de les violències sexuals a l’espai públic i entorns d’oci i festius, entre d’altres.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.