El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Tortosa ha presentat a l’equip de govern una vintena de propostes per incorporar al pressupost municipal.

El portaveu municipal de Cs, Miquel Albacar, ha explicat en roda de premsa que “es tracta d’actuacions que considerem imprescindibles i que van en la línia d’ajudar famílies i autònoms, optimitzar la gestió pública, resoldre problemes dels veïns i escoltar-los”. “En la línia de seguir amb la política útil, hem detallat un seguit d’actuacions realistes, que amb voluntat política i adaptant el pressupost al que demanem, es poden portar a terme”, ha assegurat.

Entre les iniciatives plantejades en matèria econòmica destaca la reducció de l’endeutament municipal en 3.750.0000 euros, ja que d’aquesta manera “s’evitaria seguir pagant cada any més de mig milió d’interessos” i “s’optimitzarien els recursos públics”, que es podrien destinar a actuacions concretes. També planteja bonificar la taxa de terrasses i altres impostos, impulsar programes per reactivar el comerç, la restauració i la cultura i mantenir les subvencions a entitats i, en alguns casos, com Caritas o Creu Roja, duplicar-les.

Pel que fa a projectes, Cs reclama la creació d’una llar d’infants municipal, un equipament imprescindible per afavorir la conciliació laboral i millorar el clavegueram per evitar inundacions als carrers Barcelona, Felip Pedrell i Avinguda de la Generalitat, entre d’altres.

La formació aposta també per impulsar els tràmits urbanístics i econòmics per aconseguir els metres quadrats de terrenys per al nou hospital. A més, s’inclouen actuacions per complir amb el resultat de la consulta popular que va apostar per mantenir i reinterpretar el monument de la Batalla de l’Ebre i per mantenir la neutralitat de l’espai públic.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.