Les propostes presentades per la CUP Tortosa que representen un increment de la despesa, aprofundeixen en matèria feminista, ecologista, educativa o en l’àmbit social a través de la contractació de tècniques per al desenvolupament de determinades polítiques, la creació d’un parc públic d’habitatge o d’una escola bressol municipal a la ciutat de Tortosa, entre d’altres.

Per altra banda, la CUP ha presentat un seguit de propostes que no representen cap cost econòmic o que fins i tot suposen un estalvi pressupostari o un increment dels ingressos per a l’Ajuntament com l’eliminació de subvencions a l’Església i a les festes amb correbous, la municipalització de serveis, la tarificació social progressiva o les clàusules socials dels contractes públics i la cerca de terrenys per a un nou Hospital en són alguns exemples.

Les propostes per a incorporar al pressupost de l’Ajuntament de Tortosa de 2022 presentades per la CUP són: crear una escola bressol pública municipal a la ciutat de Tortosa de 100 places per al curs 2022-23, contractar una tècnica d’igualtat i una tècnica en sobirania energètica, ampliar l’habitatge públic, iniciar un procés de transformació del model de pressupostos participatius, crear una Oficina Municipal d’Escolarització, doblar la partida pressupostària en quan a prevenció d’incendis, millora dels camins rurals i iniciar el servei de recollida de la brossa porta a porta en dos barris de la ciutat o als pobles durant el 2022.

També pretenen eliminar el finançament dels correbous i prohibir-ne la seua celebració, introduir clàusules socials d’acord amb els principis de l’economia social en tots els contractes públics, donar compliment a la moció aprovada pel Ple i incorporar la progressivitat i la tarificació social de taxes i preus públics per a les ordenances de 2023, eliminar del pressupost partides destinades al bisbat, església, etc, i una modificació a l’IBI per a que l’església pague pels seus immobles, crear un reglament d’accés al padró municipal i iniciar un procés de cerca de terrenys per a la construcció d’un nou Hospital.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.