Després de la pre-estrena en exclusiva al poble del director, amb 300 espectadors i èxit de crítica, l’ampollero, Mario Pons pre-estrena l’Espill el proper dissabte 2 a Camarles. La pel·lícula és una comèdia romàntica que ens narra la història d’Hilaire Arasa, un exiliat que torna a la seva població natal, Camarles, on es trobarà un país amb presos polítics i exiliats catalans, i on es retrobarà amb el seu primer gran amor d’adolescència.

El film narra la història d’Hilaire, un exiliat-emigrat espanyol de nacionalitat francesa, però que se sent català. Davant les imatges, amb seixanta i tants anys a l’esquena, torna a sentir la mateixa ràbia de quan era un nen.  Viu la infantesa narbonesa menyspreat per francesos, algerians, portuguesos, italians, gitanos. 

Hilaire realitza un viatge interior de retorn al Delta, al llegat repressiu de la postguerra, però també al seu primer gran amor de joventut. El recentment editat single “Amor en Pandèmia” forma part de la Banda Sonora Original de “l’Espill”. 

El llargmetratge documental també passarà per Tarragona, València, Barcelona i Flix.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.