Mor Jesús Massip i Fonollosa arxiver, historiador i poeta tortosí.

Nascut a Roquetes el 6 febrer del 1927, fou doctor en dret i director del Museu-Arxiu de Tortosa des del 1960 fins al 1992. Va ser professor i director de l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de Tortosa, Delegat del Patrimoni Historicoartístic de la zona de l’Ebre (1960-1980), i professor d’Història de l’Art i d’Història del Dret de la Universitat a Distància de Tortosa (UNED) (1974-1983). El 2015 li fou concedida la Creu de Sant Jordi “en reconeixement a la seva dedicació a la cultura des dels anys més difícils”.

Està previst que a finals d’enguany, la seva filla Àngels i l’Ajuntament de Tortosa, facin una reedició actualitzada d’una de les seves obres més destacades ‘La Gestació de les costums de Tortosa” publicada el 1984 commemorant els 750 anys d’aquest important document jurídic català.