Una cadena humana de quatre-centes persones ha reivindicat, aquest diumenge, el dragatge de la badia del Fangar i el rebuig al Plan para la protección del borde litoral del Delta de l’Ebro del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. Ciutadans, ecologistes, representants de moviments socials i també membres de l’administració han entrat a l’aigua, unint la platja de Lo Goleró de l’Ampolla amb la Punta del Fangar.

Reclamen a les administracions ressituar les sorres que provoquen el tancament de la badia a altres llocs més afectats per la regressió, com la platja de la Marquesa, ja que l’estancament de l’aigua al Fangar provoca la mort de les espècies que habiten dins d’aquest paratge. Com a conseqüència, els aqüicultors noten cada cop més les pèrdues econòmiques que això comporta, sobretot pel que fa a musclos i ostres. Temen que si el canvi climàtic accentua els temporals, la badia s’acabi tancament definitivament abans de cinc anys.

L’acte ha estat organitzat pel Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre (Molde) i la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l’Ebre (FEPROMODEL). Un cop finalitzada la cadena, s’ha procedit a la lectura d’un manifest i tots els assistents han pogut gaudir d’un concert de la cantautora tortosina Montse Castellà.

Autor: