Tortosa es va fer gegant durant 3 dies, les colles d’arreu de tot Catalunya van prendre la ciutat des de divendres fins ahir diumenge. Balls de gegants, trobades geganteres, concerts de música tradicional i fins al bateig de dos nous gegantins, Rufo i Rubí, van ser els actes més destacats de la proclamació de Tortosa com la 33a ciutat gegantera.

Els actes van començar divendres amb la trobada de colles i la mostra de balls de colles locals amb figures com a més destacats. Dissabte va ser el dia central, on es van concentrar actes de matí com pregó de Tortosa com 33a ciutat gegantera i la inauguració del monument commemoratiu, a més del bateig de dos gegantins, Rubí i Rufo. A la tarda es va ser amenitzada en concerts de música tradicional i d’havaneres. Per tancar, a la nit van actual Elma i amics.

Diumenge es va celebrar les mostres de balls de les colles, que amb el traspàs de Ciutat Gegantera a Tortosa, que van tancar un cap de setmana ple d’actes.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.