L’informe del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible alerta sobre la situació límit de la costa catalana i urgeix a prendre mesures per garantir-ne la sostenibilitat. Aquest informe aborda temes tan importants com la regressió del Delta, desenvolupar eines legals per una economia més sostenible o revisar els plans urbanístics del litoral. Per tal d’aturar i fer front a les noves problemàtiques derivades d’una mala gestió mediambiental global i accelerades pels efectes del canvi climàtic.

Aquest informe destaca la importància de crear noves legislacions que ajuden a una economia més sostenible, així, com a deixar de banda accions que perjudiquen i són insostenibles al llarg termini econòmicament i al medi ambient com agregar sorra. Repensar els plans urbanístics, els sòls no urbanitzables i portar sediments nous al delta, són tres de les claus que dóna el consell, per tal d’aturar i protegir el nostre territori d’accions com els aiguats de les passades setmanes o de temporals com Glòria.

Autor: