La Unió Social de Flix ha estrenat el curtmetratge ‘La Ribera en Solfa’. Es tracta d’un film de 30 minuts que fusiona el patrimoni de la comarca i la música de nou artistes riberencs a través d’un recorregut per diferents espais emblemàtics del territori. És una iniciativa del CERE (el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre) amb la col·laboració de l’organització cultural ‘Monstres de l’Ebre’ i produïda per la productora flixanca ‘Lupini & Ratini Produccions Siderals’ que té com a objectiu promocionar la comarca i el seu talent més jove.

Al film s’hi poden veure espais històrics com el Castell de Flix, el Castell de Miravet, un forn d’oli de ginebre de Riba-roja d’Ebre o el Balneari de Cardó. Tot mentre s’escolten les veus dels grups i cantants Gebre, la soprano Nerea López, Xeic!, Adrià Cid, Menut, La Mano del Marciano, Marta & Gregori, És Cosa de 3 i Roger Abella.

A més a més, ‘La Ribera en Solfa’ també visibilitza oficis tan tradicionals com el de llatadora o els ingredients de la clotxa. El projecte es va gestar durant el confinament i també vol mostrar els trets amargs que conformen la identitat riberenca com l’incendi del 2019 que es va iniciar a la Torre de l’Espanyol.

Autor: