Tota una vida en una casa que de cop i volta queda en no res. Així es van sentir molts dels veïns i veïnes d’Alcanar, les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja després dels aiguats que dimecres, 1 de setembre, van inundar la zona.

L’angoixa es va apoderar de molts altres veïns que veien com una bona part dels seus projectes professionals nedaven amb els forts corrents fins a desaparèixer. Desenes de persones lamenten les pèrdues econòmiques i emocionals que l’aigua els ha sostret.

La primera reacció de moltes altres persones del municipi fou la de posar-se a treballar per a netejar i treure la runa, sense descans, sense pensar. Ara bé, els experts asseguren que és molt habitual sentir angoixa o altres tipus de malestar emocional, siga hores o dies més tard de la tragèdia.

Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Alcanar amb el suport de Protecció Civil, ha activat un servei de suport psicològic individual i confidencial arran de les pluges torrencials. “Les persones són el primer, considerem que és imprescindible i vital oferir aquest primer servei d’assistència psicològica on es puga crear un espai de confiança, ja que hi ha veïns i veïnes que han viscut situacions traumàtiques”, comenta Joan Roig, alcalde d’Alcanar.

Maribel Ramon, regidora d’Acció Social i Família, explica que “de vegades és complicat que un mateix reconega que es troba en un estat de xoc, per això és important que qualsevol persona que puga detectar els símptomes de malestar emocional en un familiar o conegut es pose en contacte amb nosaltres”.

Si algú creu necessita ajuda, o bé una persona del seu voltant, ha de contactar al telèfon 627 338 980 de dilluns a divendres de 8 a 15 h i dijous de 16.30 a 19 h.

“L’Ajuntament també ha organitzat una sessió informativa grupal sobre pautes emocionals per a gestionar els efectes psicològics que ens han deixat el temporal Dana”, comenta Meritxell Ulldemolins, regidora de Participació Ciutadana.

Les sessions tindran lloc el dilluns, 13 de setembre, a les 19 h, al complex esportiu Serramar d’Alcanar Platja; el dimarts, 14 de setembre, a les 19 h, al Casal de jubilats de les Cases; i el dimecres, 15 de setembre, a les 19 h, a l’Edifici de Serveis Agraris d’Alcanar

Per tal de poder controlar l’aforament, les persones que vulguen assistir han de trucar o enviar un WhattsApp al telèfon al 627 338 980.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.