Finalment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit autoritzar només el toc de queda a aquells municipis que superen els 250 casos per 100.000 habitants en 7 dies. La Generalitat havia considerat baixar el barem fins als 125. Això fa que Sant Jaume d’Enveja i Deltebre deixen de tindre confinament nocturn a partir d’este divendres a la nit i que municipis que el Govern de la Generalitat havia proposat per entrar com Ulldecona, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar i l’Ametlla de Mar tampoc se’ls comence a aplicar. La decisió, per tant, només afectarà als municipis ebrencs de Móra d’Ebre i Amposta. En total a Catalunya se n’autoritza a 19 municipis, dels 148 que havia demanat la Generalitat.

El Tribunal considera que la mesura de restringir la mobilitat nocturna a aquells municipis en els quals la incidència supere els 125 casos no està justificada, igual que la mateixa mesura als municipis limítrofs. El TJSC, d’esta manera, continua acceptant el confinament nocturn a aquells municipis superen els 400 casos en 7 dies per 100.000 habitants. La mesura entrarà en vigor a la mitjanit d’este divendres. Les mesures que sí que continuen són la limitació de reunions en 10 persones, entre altres.

Autor: