El Ple de l’Ajuntament de Deltebre ha decidit avui suspendre les festes Majors 2021. Una decisió que s’ha pres amb la unanimitat de tots els grups municipals i que compta també amb el suport de totes les entitats que participen en l’organització de la festa. La decisió també afecta a les Festes Majors de Sant Roc, organitzades pel Club Deportiu la Cava.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que es tracta d’una decisió complexa i difícil però que s’ha pres “per prioritzar la responsabilitat col·lectiva i la salut pública de tots els veïns i veïnes en un context d’incertesa i en solidaritat en totes les famílies afectades”. Soler ha posat damunt la taula l’actual situació de la pandèmia al municipi: amb 271 casos de Covid en un mes i una setmana, un risc de rebrot de 824 punts i amb una velocitat de propagació del virus d’1,28. “La situació és fràgil” ha assegurat Soler que també ha explicat que la incidència de casos acumulats els darrers 15 dies és de 378, el que torna a situar Deltebre “al llindar del toc de queda nocturn”. Segons Soler “no és una decisió econòmica sinó de sensibilitat social” i ha assegurat que s’ha fet pensant en totes les famílies que han patit per la pandèmia. A més, segons ha explicat l’alcade, també s’ha posat a la balança el fet que la situació actual obligaria a fer un festes molt diferents i “sense l’essència i la tradició” de les festes majors de Deltebre.

La decisió ha estat recolzada per la resta de grups municipals. Per part del PSC, el portaveu Aleix Ferré, ha insistit que és una decisió “encertada” i ha recordat que les actuals restriccions obligarien a fer unes festes “forçades” i molt allunyades de la seua essència. Per al grup Municipal, d’ERC-Més Deltebre la decisió de suspendre les festes és “coherent i honesta” i ha recordat que s’ha pres entre tots “pensant en les persones”. El portaveu republicà Joan Alginet ha reiterat també que la situació de la pandèmia al municipi “és molt pitjor que l’any passat” el que justifica la suspensió de les festes majors.

L’alcalde també ha anunciat que s’organitzarà un procés de participació ciutadana per tal de decidir a què es destinaran els diners de la partida de festes d’enguany.

Arran de la suspensió de les Festes Majors de Deltebre, els alcaldes i regidors dels municipis de les Terres de l’Ebre que concentren les celebracions a l’agost, han reflexionat sobre quina decisió prendre. De moment, suspendre la festivitat no està dins els seus plans. Diuen que l’esforç ha estat majúscul per organitzar unes Festes Majors que compleixin amb totes les mesures sanitàries.